Siedzuń sosnowy w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dary lasu na talerzu :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduży siedzuń sosnowy
    1 mała cebula
    50 g śmietany 18%
    20 g mąki
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos grzybowy

Siedzuń sosnowy w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siedzunia dokładnie oczyścić i porwać na małe kawałki. Można go zblanszować, pozbędziemy się w ten sposób części zanieczyszczeń. Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać siedzunia, podsmażyć. Śmietanę wymieszać z mąką i ok 1/2 szklanki wody i wlać do sosu. Zagotować, dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku. W razie potrzeby sos rozcieńczyć lub zredukować. Najlepiej smakuje z ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne Śmietana 18%

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować