Pieczarki w śmietanie

4.37 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Danie banalnie proste, tanie i co najważniejsze bardzo smaczne :) Idealne dla zabieganych:)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    2-3 średnie cebule
    kubek 400 g śmietany 12%
    sól, pieprz
    ew. Vegeta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.37 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć.
    Pieczarki umyć i pokroić na plasterki, dodać do cebuli. Dusić ok. 15-20 min. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Porady

Pieczarki mogą być podane z ziemniakami, kluskami śląskimi, kopytkami, czy makaronem jako danie obiadowe lub z pieczywem na kolację.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować