Serowa kesadija

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się malutkim Michasiem i gotuję dla męża Tomka.

Składniki:

  • ● 2 tortille
    ● 2-3 plastry szynki
    ● 1/2 małej cebuli
    ● 1/4 czerwonej papryki
    ● szczypior
    ● 15 dag startego żółtego sera
    ● 2 łyżki oleju
    ● keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Serowa kesadija - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy
    olej, wkładamy tortillę, posypujemy
    połową sera i wykładamy
    drobno pokrojone szynkę,
    cebulę, szczypior i paprykę.
    Posypujemy resztą sera.
  • 2. Przykrywamy drugą tortillą
    i dociskamy, aby roztopiony
    ser połączył oba placki. Smażymy
    po kilka minut z obu
    stron. Kroimy na 6-8 trójkątów
    i polewamy keczupem.

Porady

Kesadija smakuje także na zimno polana śmietaną wymieszaną z odrobiną chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować