1.Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru. Z białek ubijamy pianę i dodać 2 łyżki cukru. Na żółtka wykładamy pianę i przesiewamy mąkę i kakao. Delikatnie wymieszamy, staramy się nie stukać łyżką o brzeg miski. Wylewamy ciasto na formę z piekarnika, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w 200'C (z termoobiegiem). Jeszcze ciepłą przekładamy na ściereczkę, zwijamy i zostawiamy do wystygnięcia.
2.Masło utrzeć z cukrem, jajkami, serem i aromatem (ewentualnie skórką pomarańczową). Potem postawić na kuchence i na małym ogniu podgrzewać do zagotowania. W mleku rozpuścić budyń, wlać do gotującego się sera. Mieszać do zgęstnienia masy.
3.Jeszcze ciepłą masę wyłożyć na rozwinięty biszkopt. Zwinąć I zawinąć gotową roladę w folię spożywczą. Schłodzić do stężenia rolady. Dowolnie udekorować, ja posypałam cukrem pudrem.
Komentarze