370 g serka homogenizowanego np. Danio
3 szklanki mąki
25 dag masła
1,5 szklanki cukru
6 jajek
2,5 łyżeczki cukru waniliowego
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
masło i bułka tarta wysmarowania foremki
cukier puder do posypania babki
Sposób przygotowania przepisu:
Babka serowa
1.
Miękkie masło zmiksować na gładką masę, dodawać stopniowo cukier cały czas miksując. Dodać serki homogenizowane, jajka i dalej miksować mikserem na najwyższych obrotach. Następnie dodać cukier waniliowy. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować delikatnie do połączenia się składników. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki. Wstawić do nienagrzanego piekarnika. Piec przez około 50- 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i posypać obficie cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze