Babka serowa

4.42 (212 ocen)

Pyszna i lekka babka serowa

Składniki:

  • 370 g serka homogenizowanego np. Danio
    3 szklanki mąki
    25 dag masła
    1,5 szklanki cukru
    6 jajek
    2,5 łyżeczki cukru waniliowego
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    masło i bułka tarta wysmarowania foremki
    cukier puder do posypania babki

Wystaw ocenę:

4.42 (212 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło zmiksować na gładką masę, dodawać stopniowo cukier cały czas miksując. Dodać serki homogenizowane, jajka i dalej miksować mikserem na najwyższych obrotach. Następnie dodać cukier waniliowy. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować delikatnie do połączenia się składników. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki. Wstawić do nienagrzanego piekarnika. Piec przez około 50- 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i posypać obficie cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować