Babka serowa

  • wyświetlono: 25706 |
  • dodany do książki kucharskiej: 25 |
  • polecenia: 0

Pyszna i lekka babka serowa

daga19888

Składniki

370 g serka homogenizowanego np. Danio
3 szklanki mąki
25 dag masła
1,5 szklanki cukru
6 jajek
2,5 łyżeczki cukru waniliowego
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
masło i bułka tarta wysmarowania foremki
cukier puder do posypania babki

Sposób przygotowania przepisu:

Babka serowa

  • 1. Miękkie masło zmiksować na gładką masę, dodawać stopniowo cukier cały czas miksując. Dodać serki homogenizowane, jajka i dalej miksować mikserem na najwyższych obrotach. Następnie dodać cukier waniliowy. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować delikatnie do połączenia się składników. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki. Wstawić do nienagrzanego piekarnika. Piec przez około 50- 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i posypać obficie cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Babka serowo – chałwowa

Dodane przez: juchab

Babka serowo – chałwowa

Idealna słodycz dla lubiących chałwę.

Tęczowa babka serowa

Dodane przez: pasjonatka

Tęczowa babka serowa

Pyszna babka serowa na zimno. Ładnie...

Serowa babka na zimno

Dodane przez: Jaga85

Serowa babka na zimno

Serowa babka na zimno to pyszna...

Dodane przez: czekoladka

Babka serowa

Przepis wyniesiony z domu rodzinnego:)

babka

Dodane przez: juchab

Babka na cieście drożdżowo – serowym

Delikatna w smaku, puszysta i wilgotna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE