sernik- styropian

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

dobry do kawki

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • mąka pszenna 3 szklanki
    cukier puder 1/3 szklanki
    cukier waniliowy 1 łyżeczka
    żółtka 5 szt.
    śmietana 18% 2 łyżki
    zimne masło 250 g
    Masa

    2śmietany po 400gr.
    białka 5 szt.
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    cukier puder 1 szklanka
    wiórki kokosowe 150 g
    budyń śmietankowy 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik- styropian - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło siekamy z cukrem , mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy śmietany i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta wkładamy do woreczka i do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno.

    W drugiej misce mieszamy ze sobą śmietane z cukrem , proszkiem budyniowym oraz wiórkami kokosowymi. Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową.

    masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy schłodzone kruche ciasto

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować