Sernik kokosowy na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Miałam wielką ochotę na sernik, ale równie mocno nie miałam ochoty na robienie kruchego spodu. Biszkopty były strzałem w dziesiątkę, a kokos nadał przyjemnego aromatu,

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Masa serowa:
    1kg sera
    140g masła
    6 jajek
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek kokosu
    1 szklanka cukru
    Cukier waniliowy
    Opakowanie okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik kokosowy na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej biszkopty. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać po jednym żółtku, następnie ser, a na końcu budyń z mąką i kokos. Dokładnie wszystko połączyć mikserem. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą serową mieszając delikatnie łyżką. Ciasto przelać na biszkopty i piec w 170 stopniach przez ok 40 minut, do bardzo lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować