Sernik kokosowy na biszkoptach

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie sera , jogurtu i kokosu

Składniki:

  • 600 g sera białego półtłustego
    1 szkl cukru
    1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
    1 budyń waniliowy Winiary
    400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego
    150 g wiórek kokosowych
    6 jajek
    2 łyżki kaszy manny

    około 20 biszkoptów

    Tortownica o wym 25 cm śr.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik kokosowy na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce.
  • 2. Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy i utrzeć mikserem.
  • 3. Następnie dodać , jogurt, budyń i kaszę , wszystko wymieszać.
  • image-156memn 4. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
    Dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką .
  • 5. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą .
  • 6. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami.
  • image-0ius77g 7. Przełożyć masę serową.
  • 8. Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut.
    Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach .
  • image-0l1lvm2 9. Po upieczeniu Polukrować lub udekorować według własnego pomysłu .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować