Sernik kokosowy z ajerkoniakiem na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bez takiego sernika nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa serowa:

    - 25 dag sera na sernik (gotowy w wiadereczku )

    - 1 duże jajko

    - 1/4 szklanki cukru

    - 1 cukier waniliowy

    - 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30 %

    - 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )

    - 1,5 łyżki ajerkoniaku

    - 1 szklanka wiórek kokosowych

    Dodatkowo:

    - 7 sztuk okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik kokosowy z ajerkoniakiem na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na puszystą masę. Wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy. Dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Wlewamy ajerkoniak i miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
  • 2. Spód tortownicy o średnicy 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty i zalewamy masą serową.
  • 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60- 70 minut. Upieczony studzimy. Zimny wyjmujemy z tortownicy. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Kokos Likier jajeczny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (192 ocen)

Babeczki z ajerkoniakiem 1

To może cię zainteresować