Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym

5 (3 ocen)

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik bez pieczenia z herbatnikami. Sernik kajmakowy z kremem jeżynowym, wyszedł delikatny i pyszny.

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:
    -28 szt. herbatników

    MASA SEROWA:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -250 g. jogurtu kawowego
    -510 g. masy Kajmak
    -40 g. żelatyny
    -ok. 150 ml. wody

    CIASTKA:
    -28 szt. herbatników

    KREM JEŻYNOWY:
    -250 g. serka Mascarpone
    -660 ml. śmietanki 30 %
    -1 łyżka cukru pudru
    -200 ml. frużeliny z jeżyn, przetartej
    -20 g. żelatyny
    -ok. 100 ml. wody

    GÓRA:
    -posypka KitKat
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym 1. spód- Blachę 30x40, wyłożyć papierem do pieczenia a potem warstwą herbatników.
  • Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym 2. masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę, ser, jogurt i miękki Kajmak, ubić do puszystego. Następnie dolewać ciepłą, ale nie za zimną ani za gorącą żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do blaszki na herbatniki.
  • Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym 3. Jak masa trochę stężeje, to poukładać warstwę herbatników i schłodzić ciasto.
  • Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym 4. krem- Postąpić jak z poprzednim kremem i wylać na herbatniki .
  • Sernik kajmakowy na zimno z kremem jeżynowym 5. Posypać posypką i ciasto schłodzić i przetrzymywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować