Szybki w przygotowaniu serniczek z dodatkiem masy kajmakowej. Serniczek udekorowałam białą polewą i kolorową posypką. Sernik z dodatkiem kajmaku jest pyszny, słodki. Polecam.
2 godz.
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
30 dag serka homogenizowanego waniliowego
25 dag jogurtu naturalnego
125 g serka śmietankowego
1/2 puszki kajmaku
1/2 szklanki gorącej wody
4 łyżki żelatyny
7 szt herbatników pełnoziarnistych
blaszka 18 x 16 x 6
folia aluminiowa
1op białej polewy
kolorowa posypka
Kajmakowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Do miski wkładamy jogurt, serek waniliowy i naturalny, kajmak i miksujemy. Dodajemy letnią żelatynę i miksujemy. Lekko stężoną masę przekładamy na herbatniki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Zimne ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.
Komentarze