Kajmakowy sernik na zimno

4.99 (186 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu serniczek z dodatkiem masy kajmakowej. Serniczek udekorowałam białą polewą i kolorową posypką. Sernik z dodatkiem kajmaku jest pyszny, słodki. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag serka homogenizowanego waniliowego
    25 dag jogurtu naturalnego
    125 g serka śmietankowego
    1/2 puszki kajmaku
    1/2 szklanki gorącej wody
    4 łyżki żelatyny
    7 szt herbatników pełnoziarnistych
    blaszka 18 x 16 x 6
    folia aluminiowa
    1op białej polewy
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Kajmakowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Do miski wkładamy jogurt, serek waniliowy i naturalny, kajmak i miksujemy. Dodajemy letnią żelatynę i miksujemy. Lekko stężoną masę przekładamy na herbatniki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Zimne ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować