Sernik dwusmakowy na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Okragłymi biszkoptami wyłożyć dno tortownicy .
Ser utrzeć z 6 łyżkami cukru pudru i ekstraktem z wanilii. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i przestudzić. Wystudzoną, żelatynę wlewać cienką strużką do sera cały czas miksując.
2. Masę serową podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao i 1 łyżkę cukru pudru. Zmiksować.
Kakaową masę wyłożyć na biszkopty. . Nastepnie wyłożyć jasną masę serową i równomiernie rozprowadzić. Tortownicę lekko wstrząsnąć o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Wstawić do lodówki na 1 godzinę do stężenia.
Galaretkę agrestowa rozpuścić w 400 ml wody, całkowicie wystudzić .
Na masie serowej poukładac opłukane winogrona, maliny , czeresnie. Nastepnie na ser z owocami wylac tężejącą galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
Smacznego!
Komentarze