Sernik borówkowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • spód
    ▪ 200 g ciastek owsianych
    ▪ 60 g masła rozpuszczonego

    masa
    ▪ 300 g śmietanki kokosowej lub 30%
    ▪ 600 g twarogu
    ▪ 100 g słodzika/cukru
    ▪ 20 g żelatyny + 50 ml wody
    ▪ 400 g borówek (lub jagód) + do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik borówkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki.

    2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody).

    3. Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Porady

zamiast borówek możecie dać jagody

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować