Sernik mieszany

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik. Sernik zrobiłam bez użycia mąki i jest słodzony ksylitolem. Polecam.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
    2 op jogurtu naturalnego ( 400 g każdy)
    240 g jogurtu naturalnego greckiego
    3 jajka
    3/4 szkl ksylitolu
    3 - 4 łyżki oliwy
    1 łyżeczka pasty waniliowej
    2 budynie śmietankowe ( po 40 g każdy)
    tortownica o śr 28 cm
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Sernik mieszany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik 1. Jogurty naturalne odsączamy na sitku przez 1 godzinę. Przekładamy do miski i dodajemy twaróg, blendujemy.
    Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
    Masę serową przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez 1 godzinę i 15 minut. Upieczone ciasto studzimy w uchylony piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować