Serniczek z galaretką i waflami ryżowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zamiast rodzynek zostały dodane pokruszone wafle ryżowe

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g jogurtu naturalnego greckiego
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    259 g serka mascarpone
    6 łyżek żelatyny
    DODATKI;
    1 galaretka jagodowa
    4 -5 wafli ryżowych Slim Kupiec
    250 gr borówek
    tortownica okrągła 24cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Serniczek z galaretką i waflami ryżowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczam w 500 ml gorącej wody i studzę.
    Żelatynę rozpuszczam w 0,5 szklanki przegotowanej wody i studzę
  • 2. Ser mascarpone miksuję z cukrem pudrem .
    Dodaję jogurt, ekstrakt wanilinowy i mieszam dokładnie.
  • 3. Do masy dodaję przestudzoną żelatynę.
    Dokładam pokruszone wafle ryżowe.
  • 4. Gotową masę wykładam do tortownicy.
    Umyte borówki układam na masie jogurtowej.
    Zalewam tężejącą galaretką i chłodzę w lodówce 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować