Owocowy serniczek z galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Owocowy serniczek to niezawodne ciasto na imprezy, do pracy i dla dzieci. Na kremowych serkach i bitą śmietaną z usztywniaczem, bez żelatyny, ale z galaretką. Posmakuje każdemu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cukru
    2 jajka
    200 g masła
    400 g mąki
    1 paczuszka proszku do pieczenia
    400 g kremowego serka typu filadelfia
    400 g słodkiej śmietany
    2 opakowania usztywniacza do bitej śmietany
    2 cukry waniliowe
    2 galaretki
    400 g owoców: mrożonych lub świeżych malin, truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Bezy Galaretki

Owocowy serniczek z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce rozmrozić. Utrzeć jajka z cukrem, dodać masło i utrzeć na pianę. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do utartego masła. Wymieszać i rozprowadzić na foremce wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni 20- 30 minut. Ostudzić.
    2. Śmietanę ubić z usztywniaczem i cukrem waniliowym, dodać serek. Na ciasto założyć metalowy pierścień i rozprowadzić masę serową.
    3. Galaretki przygotować według przepisu. Owoce rozprowadzić na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej na cała noc. Gotowy serniczek można udekorować bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Porady

Gdy bardzo się spieszymy, ciasto można zrobić na herbatnikach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować