Serkowa pasta z roszponką i kiełkami do kanapek

3.89 (9 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealna pasta z serka sałatkowego z zielonymi dodatkami. Pyszna i zdrowa.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Miękki serek sałatkowy (ok 160g)
    - Świeża roszponka
    - Kiełki jarmużu (lub inne wg uznania)
    - 3 duże łyżki oliwy z oliwek
    - sól i pieprz (wg uznania)
    - Przyprawa "18 ziół ojca Mateusza"
    - Pieczywo razowe
Wystaw ocenę:

3.89 (9 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Serkowa pasta z roszponką i kiełkami do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Serek przekładamy do miski, dodajemy oliwę oraz przyprawę ziołową. Rozgniatamy widelcem, do sera dodajemy roszponkę z kiełkami i dokładnie mieszamy wszystko razem.
    Możemy doprawić wg swojego uznania solą i pieprzem.

Porady

Najlepiej smakuje podana na pieczywie razowym. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować