Szybka pasta z paprykarza do kanapek

4.44 (195 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu pasta. Ulubiona do pieczywa lub grzanek. Idealna na poste dni... i nie tylko :-)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża puszka paprykarza
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 puszka groszku
    3-4 ogórki kiszone
    2-3 łyżki majonezu

    NICZYM NIE DOPRAWIAM, PAPRYKARZ SAM W SOBIE JEST DOŚĆ DOPRAWIONY
Wystaw ocenę:

4.44 (195 ocen)

Szybka pasta z paprykarza do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z paprykarza na kapanki 1. Paprykarz wykładam do miseczki. Następnie dodaję groszek z puszki (po wcześniejszym odlaniu wody). Ogórki i jajka kroję w kostkę niezbyt dużą. Jeśli nie mam groszku, wykonuję pastę z samym ogórkiem kiszonym, ale wówczas daję go nieco więcej. Podobnie robię jeśli nie mam ogórków kiszonych, wówczas dodaję sam groszek. Na końcu całość mieszam delikatnie z majonezem.

    Nadaje się od razu do jedzenia, ale pozostawiona w lodówce na drugi dzień również zachowuje swój smak i aromat.

Porady

Pokusiłabym się o dodanie do pasy innych ulubionych składników, np. suszone pomidory. Nigdy nie próbowałam, ale bardzo ciekawi mnie efekt końcowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Groszek Jajka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować