Pasta do kanapek

4.6 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chyba skończę gotować te rosoły, bo przemiał mięsa i warzyw jest spory...nie, no żartuję. Dzisiaj przyszło mi na myśl zrobienie takiego smarowidła do kanapek, bo wędliny ostatnio mi słabo wchodzą. No i stało się...jest! Całkiem pyszna. Od groma jej wyszło! Cóż...tydzień jest długi ;)
Arek Gie

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg mięsa z rosołu
    warzywa z rosołu (razem z porem, cebulą i kapustą)
    100 ml rosołu
    2-3 łyżki majonezu
    5 łyżek maggi
    5 łyżek posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Pasta do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta do kanapek 1. Mięso i warzywa z rosołu mielimy przez sito o drobnych oczkach.
    Dodajemy rosół, majonez, natkę i maggi, wyrabiamy na gładką masę.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować