Babeczki z czekoladą

5 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Puszyste babeczki kakaowe z gorzką czekoladą

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2,5 szklanki maki pszennej typ 450
    - 2 łyżki kakao
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta sody oczyszczonej
    - szczypta soli
    - 3 jajka
    - 1 szklanka wody gazowanej lub lekko gazowanej
    - 3/4 szklanki cukru
    - 3/4 szklanki rozpuszczonego nierafinowanego oleju kokosowego
    - 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Mąkę, kakao, sodę, sól i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie w misce.
    Do misy miksera wbić całe jajka oraz cukier i ubić na najwyższych obrotach na puszystą masę, zmniejszyć obroty i porcjami dodawać mąkę wymieszaną z suchymi składnikami, oraz dolewać naprzemiennie wodę i olej kokosowy. Miksować do całkowitego połączenia się składników.
    Gotową masę nałożyć do foremek, na wierzchu poukładać połamane kawałki gorzkiej czekolady. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra/dół) na 25 min, lub do suchego patyczka.
  • Przygotowanie 2. Gotowe ciasto
  • Przygotowanie 3. Wszystkie składniki

Porady

Wg uznania można babeczki polukrować i przyozdobić dekoracjami cukierniczymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować