Schabowe z selera

4.5 (193 ocen)

  • 50 min

Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową wszystkim dzieciom.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 duży seler
    1litr bulionu drobiowego
    1 łyżeczka majeranku
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    2 łyżeczki sosu sojowego
    2 łyżeczki maggi
    2 jajka
    bułka tarta
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s3tbs2 1. Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm.
  • 2. Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sos maggi.
    W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera.
  • image-0fvli12 3. Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć
    na oliwie na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować