Schabowe pod pierzynką z kapusty

4 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zwykłe kotlety schabowe zawsze możemy urozmaicić na różne sposoby, moja propozycja są kotlety pod pierzynką z młodej kapusty

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 4 ogórki korniszony
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • 1 cebula
    • 10 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Schabowe pod pierzynką z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Mięso panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajkach, ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kotlety 2. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojoną kapustę, doprawiam solą i smażę około 10 minut. Usmażoną kapustę studzę, przekładam do naczynia, dodaję pokrojone ogórki, majonez, ketchup, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach, mieszam.
    3. Farsz nakładam na każdy kotlet, umieszczam w rozgrzanym piekarniku i zapiekam 15 minut w 180°C.
  • kotlety 3. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować