Schabowe pod pierzynką chińską

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Fajny pomysł na wykorzystanie schabowych które nam zostaną z poprzedniego dnia, polecam ;)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Mieszanka chińska mrożona
    • Fix danie chińskie Prymat
    • Trochę sosu sojowego
    • 20 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe pod pierzynką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • panierka 2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  • schabowe 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • mięso 4. Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • mieszanka 5. Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą
  • fix 6. Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.
  • farsz 7. Farsz rozkładamy na schabowych.
  • ser 8. Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.
  • kotlety 9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    10. Schabowe gotowe.
    11. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować