Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 39 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Lubisz poznawać nowe smaki a masz dość już zwykłych kotletów schabowych, zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce przykryte warzywami, zapiekane z serem mozzarella.

  • 39 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • ½ główki kapusty pekińskiej
    • 20 dag pieczarek
    • 1 duża marchew
    • 1 papryka czerwona
    • 2 kulki mozzarelli
    • 200 g płatków kukurydzianych
    • 2 jajka
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanych jajkach i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
    3. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
    4. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kotlety 2. 5. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną i poszatkowaną kapustę. Warzywa doprawiam pieprzem oraz solą. Smażę około 10 minut.
    6. Następnie warzywa układam na każdym kotlecie.
    7. Warzywa przykrywam plasterkami sera mozzarella.
  • kotlety 3. 8.Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
    9. Kotlety gotowe, podaję z frytkami.
    10.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować