Schab w majeranku

  • wyświetlono: 801 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Schab w majeranku idealny na kanapki.

45645827_1063026080558031_9140329647345500160_n (1)
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 kg schabu bez kości,
20g peklosoli,
woreczek strunowy,
opakowanie majeranku,,
3 g grubo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w majeranku

  • 1. - mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć peklosolą, przełożyć do woreczka strunowego, schować do lodówki na 4 doby, mięso codziennie obracać.
    - wyjąć mięso, obsypać majerankiem ok 2 -3 łyżek i pieprzem grubo mielonym wedle uznania,
    - owinąć ciasno w folię spożywczą,
    - można włożyć do ciasnej siatki, zawiązać końce,
    - parzyć w wodzie 75-80C do osiągnięcia w środku temperatury 63C, na tej temperaturze kończymy parzenie i wyrób wkładamy do zimnej wody na 5 minut,
    - gotowy wyrób przechowywać w lodówce,

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabschab w majeranku

Komentarze

Podobne przepisy

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Domowa wędlina - schab gotowany...

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Dodane przez: monika016

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Kolejna odsłona kanapkowego schabu,...

Schab środkowy pieczony w folli na kanapki

Dodane przez: cukinia

Schab środkowy pieczony w folii na kanapki

Najzdrowsze wędliny są takie które...

Schab z boczkiem w słoiku

Dodane przez: JOANNA 55a

Schab z boczkiem w słoiku

Pyszna domowa wędlinka

SCHAB PIECZONY W MAŚLANCE Z CEBULĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Schab pieczony w maślance z cebulą

Schab pieczony w maślance z dodatkiem...

Schab w ziołach, suszony.

Dodane przez: weronika63

Suszony schab w ziołach

Idealny na kanapki, bardzo proste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE