Schabowe paluszki po grecku z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Czasem warto ulec kulinarnej fantazji i zmienić nieco nudny posiłek w egzotyczna potrawę.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - schab w plastrach kazdy o grubosci ok 1.5 cm: 200 gramów
    - sól,pieprz do smaku: 4 szczypty
    - obsmazone ćwiartki ziemniaka ze skórką: 3 sztuki
    - świeże brokuły: 0.5 sztuki
    - duże pieczarki: 5 sztuk
    - kiełki fasoli mung: 0.5 szklanki
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - fasola szparagowa: 0.5 szklanki
    - kukurydza konserwowa: 2 łyżki
    - młode marchewki: 7 sztuk
    - przyprawa kuchni greckiej: 2 łyżeczki
    - natka pietruszki: 1 łyżka
    - kostka do mięs: 1 sztuka
    - śmietana 18% do zup i sosów: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe paluszki po grecku z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroiłam w plastry a następnie w paski grubości małego palca.Posypałam solą i pierzem.Obsmażyłam na niewielkiej ilości oleju i zalałam szklanką gorącej wody.Przykryłam pokrywką i dusiłam aż mięso nieco zmieknie.Przełożyłam do garnka z grubym dnem,dodałam warzywa,wlałam szklankę wody z rozpuszczoną kostką do mięs i dusiłam na małym ogniu aż warzywa zmiękną.Posypałam przyprawą do kuchni greckiej,wlałam śmietankę.Doprowadziłam do wrzenia i następnie wsypałam natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować