Kieszonki schabowe po grecku

4.5 (194 ocen)

kieszonki smażone z nadzieniem z fety i szpinaku

Składniki:

  • - 4 kotlety schabowe zamarynowane wcześniej
    - 4 brykieciki mrożonego szpinaku
    - pół kostki fety
    - przyprawy; czosnek granulowany, papryka ostra, sól, pieprz
    - ketchup

    Na marynatę:
    oliwa z oliwek
    ocet balsamiczny
    czosnek granulowany ( 1 łyżeczka)


Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z marynatą i odłożyć do lodówki na minimum 30 minut.
  • 2. Szpinak rozmrozić, doprawić czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodać do niego pokrojoną fetę.
  • 3. Każdego kotlecika naciąć, a do powstałych kieszonek wsadzić szpinak i fetę. Spiąć je wykałaczką.
  • 4. Smażyć na patelni grillowej w niewielkiej ilości tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Schab Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować