Schab z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, sycące danie mięsne z warzywami dla całej rodziny :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g schabu
    po jednej małej papryce czerwonej, żółtej i zielonej
    200 g pieczarek
    pół cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 puszka pomidorów krojonych
    mielona słodka i ostra papryka
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Schab z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym 1. Schab umyj i osusz. Pokrój w plastry, a następnie w paski. Przypraw mieloną, słodką i ostrą papryką oraz solą, pieprzem. Całość podsmaż do miękkości na rozgrzanym oleju. Odstaw. Na tym samym oleju zeszklij posiekaną cebulę, oczyszczone, drobniej pokrojone pieczarki i pokrojone w paski papryki. Dodaj mięso, wymieszaj.
  • Schab z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym 2. Do składników na patelni dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj i chwilę podduś, aby smaki się połączyły. Podawaj np. z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować