Bardzo smaczne, sycące danie mięsne z warzywami dla całej rodziny :)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g schabu
po jednej małej papryce czerwonej, żółtej i zielonej
200 g pieczarek
pół cebuli
1 ząbek czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
mielona słodka i ostra papryka
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz
olej do smażenia
Schab z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyj i osusz. Pokrój w plastry, a następnie w paski. Przypraw mieloną, słodką i ostrą papryką oraz solą, pieprzem. Całość podsmaż do miękkości na rozgrzanym oleju. Odstaw. Na tym samym oleju zeszklij posiekaną cebulę, oczyszczone, drobniej pokrojone pieczarki i pokrojone w paski papryki. Dodaj mięso, wymieszaj.
2.Do składników na patelni dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj i chwilę podduś, aby smaki się połączyły. Podawaj np. z kaszą gryczaną.
Komentarze