Schab z farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smacznego

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości (plastry): 6 sztuk
    - kapusta kiszona: 50 dekagramów
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - cebula biała: 2 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - curry: 2 łyżeczki
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - papryka czerwona słodka: 1 łyżeczka
    - jajka (do panierki): 2 sztuki
    - bułka tarta do obtoczenia mięsa: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.
  • 2. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu.
  • 3. Zwijamy i spinamy wykałaczkami obtaczamy w jajku i bułce
  • 4. Smażymy na gorącym oleju z obu stron
  • 5. Farsz: kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy,dodajemy podsmażone pieczarki i cebule
    Doprawiamy solą, pieprzem,curry,majerankiem i słodką papryką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować