Schab z cytrynową nutą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany schab, to doskonała domowa wędlina. Smaczna do pieczywa, a pokrojona w grubsze plastry i podgrzana , może stać się mięsem do ziemniaków czy kaszy. Cytrynową nutę nadaje pieprz cytrynowy, który zdał egzamin na szóstkę :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,20 kg. surowego schabu wieprzowego
    2 łyżki pieprzu cytrynowego
    2 łyżki przyprawy do mięs
    1 łyżka czubrycy zielonej
    4 łyżki oleju
    2 listki laurowe
    3 ząbki czosnku
    Dodatkowo:
    ok. 35 cm. rękawa do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab z cytrynową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z cytrynową nutą 1. Mięso myję , osuszam , polewam olejem , posypuję przyprawą do mięs, czubrycą, pieprzem cytrynowym, nacieram , nakrywam, pozostawiam do dnia następnego w chłodzie. Na drugi dzień do rękawa do pieczenia wkładam listki laurowe , pokrojony w plasterki czosnek i przygotowane mięso, zamykam worek klamerkami . Mięso piekę ok. godziny dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni. Mięso studzę, wyjmuję w rękawa, wstawiam do lodówki .

Porady

Ilość porcji zależy od tego jak grubo pokroimy schab i czy podamy go na zimno , czy na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Przyprawy Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab pieczony

4.4 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony

danusia19671 Pyszny domowy schabik na każdą okazję . 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować