Schab pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszny i soczysty schab pieczony. Każdy plaster pokryty jest pieczarkami ,warzywami i serem. Podany z ulubioną sałatką lub surówką smakuje wybornie. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych schabowych.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1,2 kg schabu
    200g żółtego sera w plastrach
    3 pomidory
    0,5 kg pieczarek
    0,5 główki kapusty pekińskiej
    2 cebule
    Pęczek natki pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    Przyprawa do mięsa
    Po 2 łyżki majonezu, musztardy i ketchupu
    Olej
    4 ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłucz ,osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na plastry dowolnej grubości. Lekko rozbij. Każdy plaster posyp przyprawą do mięsa.
    Majonez , musztardę i ketchupu wymieszaj. Sosem posmaruj schab. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Pieczarki i cebulę obierz , pokrój i podsmaż na oleju dodaj pokrojoną kapustę pekińską . Duś około 20 minut na koniec dodaj natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory i ogórki pokrój na plasterki.
  • 3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia połóż plastry schabu nakładaj po łyżce pieczarek z kapustą, na to pokrojone plasterki ogórka i pomidora. Na wierzch połóż plastry sera. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować