Schab po sztygarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, natnij przez środek tworząc kieszonkę. Z kiełbasy
zdejmij osłonkę, włóż w powstałą w mięsie kieszonkę.
Ocet balsamiczny wymieszaj z sokiem z cytryny, mieszanką natrzyj mięso,
odstaw je na ok. pół godziny w chłodne miejsce.
2.Ziarna jałowca utrzyj w moździerzu lub rozgnieć za pomocą trzonka
noża, wymieszaj z rozmarynem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schłodzone mięso i ponownie odstaw w
chłodne miejsce na 10 minut.
3.W brytfannie rozgrzej margarynę, włóż mięso, obsmaż ze wszystkich
stron na rumiano, dodaj skórkę z połowy cytryny, podlej bulionem i duś
pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj mleko, duś do miękkości przez kolejne pół godziny. Pokrój na
plastry.
Komentarze