Schab nadziewany wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Przepis dla osób, których nie przeraża połączenie mięsa i ryby.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 kotletów ze schabu bez kości
    200 g wędzonego łososia
    jajko
    pół szklanki otrębów orkiszowych
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
    spora szczypta soli
    świeżo zmielony czarny pieprz

    Sos:
    400 ml jogurtu greckiego
    1 pęczek koperku
    sok z połowy cytryny
    2 ząbki czosnku
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sosy

Schab nadziewany wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbijamy na dość cieniutkie placki, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem niedźwiedzim.
    Następnie układamy plasterki wędzonego łososia i zwijamy w roladkę.

    Każdego zawijańca moczymy w rozkłóconym jajku i panierujemy w otrębach.

    Smażymy na wolnym ogniu, na średnio rozgrzanej oliwie.

    Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól.

    Podajemy polane z sosem i pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować