Schab moczony w mleku

4.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetny sposób na to ,aby schab był kruchy i delikatny .
Moczę go całą noc w mleku i cebuli .

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 duża cebula
    mleko
    sól i pieprz ziołowy
    dowolne przyprawy

    Dodatkowo :
    mąka ,jajko i bułka tarta do panierowania
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Schab moczony w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i oczyścić .
    Pokroić na nie grube plastry i rozbić tłuczkiem.
  • 2. Przełożyć do miski ,posypać przyprawami i zalać mlekiem ( tak aby schab był pokryty w całości ) .
    Cebulę pokroić w piórka i dodać do mięsa.
  • 3. Miskę zafoliować lub przykryć przykrywką i wstawić na całą noc do lodówki .
    Na drugi dzień odsączyć z mleka ,wypanierować i usmażyć .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować