Schab do chleba moczony w mleku

4.45 (174 ocen)

Pyszny, soczysty schab na kanapki zamiast sklepowej wędliny.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    0,5 l mleka
    5 ząbków czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    rozmaryn
    tymianek

    1 łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dodatki Wędliny Przekąski

Schab do chleba moczony w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • moczenie schabu w mleku 1. Schab umyj, osusz, włóż do garnka. Czosnek obierz pokrój w plastry dodaj do mleka jak również liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn i tymianek, wymieszaj. Zalej mlekiem schab, włóż do lodówki na całą noc.
  • przygotowanie schabu do pieczenia 2. Schab wyciągnij z mleka, lekko osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, pieprzem,ostrą i słodką papryką, polej sosem sojowym.
  • Smacznego! 3. Piecz ok 50 min w 180*C. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować