PIECZONY SANDACZ PO POLSKU

4.5 (191 ocen)

  • 45 min

Jedna z najlepszych ryb. Smakuje wyśmienicie

  • 45 min

Składniki:

  • sandacze
    sól,pieprz
    świeża natka pietruszki
    2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony sandacz po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawiona, oczyszczoną rybę nacieramy wew i zew pieprzem i solą. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień do wnętrza ryby wkładamy po gałązce pietruszki, po plastrze cytryny. Tak przygotowane ryby układamy na blasze, obficie polewamy sokiem z cytryny. Pieczemy w 170 st ok 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować