Młode smażone ziemniaki, żółta cukinia, mięta, skórka z cytryny oraz słona feta.
20 min
Dla 2 osób
Składniki:
6 sztuk jednakowej wielkości ziemniaków
1 żółta cukinia
ząbek czosnku
cząber
trochę skórki z cytryny
kilka listków mięty
olej rzepakowy 2 łyżki
ser feta lub polski biały ser wędzony 1/3 opakowania
sól i pieprz do smaku
Sałatka z ziemniaków cukinii z fetą i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki wyszorować, umyć i przeciąć w plasterki o równej wielkości ok. 0,5 cm (można je lekko obgotować wtedy krócej się rumienią), cukinię przygotować tak samo. Rozgrzać olej i rumienić ziemianki do miękkości. Kiedy będą prawie miękkie wycisnąć czosnek, dodać cukinię i smażyć jeszcze chwilkę. Na koniec dodać 1/2 łyżeczki cząbru, posolić i popieprzyć, dodać posiekanej mięty, doprawić skórką z cytryny a na talerzach wkruszyć fetę lub inny ser.
Komentarze