Sałatka z ziemniaków cukinii z fetą i miętą

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Młode smażone ziemniaki, żółta cukinia, mięta, skórka z cytryny oraz słona feta.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 6 sztuk jednakowej wielkości ziemniaków
    1 żółta cukinia
    ząbek czosnku
    cząber
    trochę skórki z cytryny
    kilka listków mięty
    olej rzepakowy 2 łyżki
    ser feta lub polski biały ser wędzony 1/3 opakowania
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Sałatka z ziemniaków cukinii z fetą i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować, umyć i przeciąć w plasterki o równej wielkości ok. 0,5 cm (można je lekko obgotować wtedy krócej się rumienią), cukinię przygotować tak samo. Rozgrzać olej i rumienić ziemianki do miękkości. Kiedy będą prawie miękkie wycisnąć czosnek, dodać cukinię i smażyć jeszcze chwilkę. Na koniec dodać 1/2 łyżeczki cząbru, posolić i popieprzyć, dodać posiekanej mięty, doprawić skórką z cytryny a na talerzach wkruszyć fetę lub inny ser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować