Sałatka z rzodkiewkami, fetą i jajkami

4.49 (170 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak szybko przygotowaną sałatkę zrobiłam dla niezapowiedzianych gości. Ze stołu znikła błyskawicznie.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
    1 długi zielony ogórek
    1 cebulka
    10 dag. sera feta
    Sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 posiekane ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    3 ugotowane na twardo jajka
    posiekany koperek do posypania
    1 rzodkiewka do dekoracji
    4 liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy

Sałatka z rzodkiewkami, fetą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Warzywa obieram i oczyszczam wedle potrzeby. Rzodkiewki kroję w plasterki, ogórki w plasterki i paski, cebulę w półplasterki, a ser feta w kostkę. Składniki sosu mieszam, dodaję do niego warzywa i ser, lekko mieszam. Wykładam sałatkę na ułożoną na talerzu sałatę. Na sałatce układam obrane i przekrojone na pół jajka. Całość posypuję koperkiem. Dekoruje plasterkami rzodkiewki.

Porady

Sałatkę podaję od razu po wykonaniu, kiedy warzywa są jeszcze chrupkie i nie puszczą soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować