Lekka a zarazem bardzo smaczna sałatka z rukoli, wędzonego łososia i jajek, przygotowałam ją na piątkową kolację. Zrobiłam z podwójnej porcji , na następny dzień zabrałam ze sobą do pracy.
1 min
Dla 1 osoby
Składniki:
Garść rukoli
50 gram wędzonego łososia
1 jajko ugotowane na twardo
1 pomidor
Kawałek papryki czerwonej
Kilka krążków czerwonej cebuli
Sos tysiąca wysp
Sałatka z łososiem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy, układamy na talerzu. Jajko obieramy, kroimy na cztery części, pomidora kroimy w ósemki, paprykę kroimy w paski, łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki układamy na talerzu wyłożonym rukolą, polewamy sosem tysiąca wysp.
Komentarze