Sałatka z łososiem i jajkami

4.99 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Lekka a zarazem bardzo smaczna sałatka z rukoli, wędzonego łososia i jajek, przygotowałam ją na piątkową kolację. Zrobiłam z podwójnej porcji , na następny dzień zabrałam ze sobą do pracy.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Garść rukoli
    50 gram wędzonego łososia
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 pomidor
    Kawałek papryki czerwonej
    Kilka krążków czerwonej cebuli
    Sos tysiąca wysp
Wystaw ocenę:

4.99 (202 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy

Sałatka z łososiem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy, układamy na talerzu. Jajko obieramy, kroimy na cztery części, pomidora kroimy w ósemki, paprykę kroimy w paski, łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki układamy na talerzu wyłożonym rukolą, polewamy sosem tysiąca wysp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Pomidor Rukola Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować