Sałatka z pieczonego buraka z wiejskim twarogiem i z miodowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

bardzo smaczna sałatka-polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 średnie buraki
    250 g twarogu wiejskiego
    3 łyżki ziaren słonecznika
    1 łyżki oliwy
    kilka kropel soku z cytryny
    2 łyżki płynnego miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Caprese

Sałatka z pieczonego buraka z wiejskim twarogiem i z miodowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy, owijamy w kawałek folii aluminiowej, układamy na blaszce i pieczemy w temperaturze 200°C przez ok. 45-50 minut.
    Po upieczeniu buraki studzimy i obieramy ze skórki.
    Buraki oraz twaróg kroimy w kostkę, wykładamy na półmisek.Dodajemy uprażony na suchej patelni słonecznik, mieszamy.
    Całość polewamy oliwą,wymieszaną z miodem i sokiem z cytryny, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Twaróg Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować