Sałatka z pieczonego buraka z tuńczykiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Uwielbiam pieczone buraki i bardzo często piekę po kilka sztuk, chowam je do zamrażarki by w każdej chwili, kiedy tylko najdzie mnie ochota na buraczki, mieć je pod ręką i wymyślać nowe kombinacje sałatek i potraw z dodatkiem mojego ulubionego warzywa. Tym razem połączyłam buraczki z tuńczykiem, serem feta i porem, wyszło pysznie. Spróbujcie

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 3 buraki średniej wielkości (uprzednio upieczone i obrane)
    – 1 por
    – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    – 150g sera feta
    – 4 łyżki oleju z awokado (lub innego ulubionego oleju)
    – 4 łyżki octu balsamicznego
    – sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonego buraka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki (uprzednio upieczone, obrane i wystudzone) pokroić w drobną kostkę, fetę pokroić w kostkę. Por umyć dokładnie, osuszyć i pokroić w cienkie piórka, dodać do buraczków. Tuńczyka odsączyć, dodać do warzyw i sera, przyprawić, dodać olej i ocet i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się delikatnie „przegryzły”. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować