Sałatka z marynowanymi pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży słoik pieczarek marynowanych
    2 średnie ziemniaki
    2 duże marchewki
    pierś z kurczaka
    2-3 ogórki konserwowe
    szczypiorek
    natka pietruszki
    kilka listków czosnku niedźwiedziego
    300 ml słoik majonezu
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka jarzynowa

Sałatka z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy solą i pieprzem ziołowym, można lekko oprószyć mąką i smażymy przez ok 10 min. studzimy i odkładamy do miseczki.
    Naczynie o prostym dnie (może to być salaterka lub niewielka tortownica) wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy pieczarki posypujemy posiekaną zieleniną. Następnie posypujemy tartym ziemniakiem i lekko solimy i posypujemy pieprzem, kładziemy cienką warstwę majonezu. Startą marchewkę znów zieleninkę , smażony kurczak, majonez, posiekany w drobną kostkę ogórek, znów marchewkę majonez i na koniec ziemniak, posypujemy przyprawami, ubijamy lekko sałatkę, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Przed wyjęciem sprawdzamy czy folia nam odejdzie od naczynia i wykładamy sałatkę na talerz do góry dnem. zdejmujemy folię i gotowe. Sałatkę można udekorować jadalnymi kwiatkami lub listkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować