Sałatka z pieczarkami marynowanymi

3.71 (42 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Fajna a zarazem łatwa w przygotowaniu sałatka. Idealnie sprawdzi się na imprezach i nie tylko. Polecam wszystkim wypróbować przepis.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duży słoik pieczarek marynowanych
    Ok. 15 dkg. sera żółtego
    5 jajek
    Ok. 15 dkg szynki u mnie konserwowa

    1 czerwona cebula

    Ok. 3 duże ogórki konserwowe
    Kukurydza
    Kilka łyżek majonezu i śmietany
    Sól, pieprz

    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

3.71 (42 ocen)

Zobacz również:

Sałatka warstwowa

Sałatka z pieczarkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie wraz z szynką, ogórkami, cebulą kroimy w drobną kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Układamy warstwy sałatki:Jajka, cebula, sól oraz pieprz, pół majonezu, szynka, ogórki konserwowe, kukurydza ,ser żółty, sól oraz pieprz, majonez. Na samej górze układamy pieczarki oraz posypujemy szczypiorkiem. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z marynowanymi pieczarkami

To może cię zainteresować