Sałatka z kapusty

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kapusta jest znakomita. To opinia nie tylko rodziny, ale i znajomych.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
    1/2 kg cebuli
    1/2 kg papryki
    1/2 kg marchewki

    Zalewa:
    1 szkl. octu 10-proc.
    1 szkl. cukru
    1 szkl. oleju
    2 łyżki soli
    2 łyżki pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy, wykrawamy głąba. Szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą kroimy w małą kostkę.
  • 2. Zalewa: wszystkie składniki mieszamy i zalewamy warzywa. Odstawiamy na 12 godzin. Chwilę gotujemy i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować