Sałatka z kapusty, ogórków i papryki

4.32 (205 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 1 osoby

najlepsza jaką jadłam, co roku jedna porcja to mało, ta sałatka bardzo szybko znika z mojej spiżarki

  • 5 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 kilogramy kapusty białej
    3 marchewki
    1 kilogram ogórków gruntowych
    3 czerwone papryki
    4 większe cebule

    ZALEWA

    3 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    4 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.32 (205 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z kapusty, ogórków i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w piórka. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Wszystko przełożyć do jednej miski. Wsypać sól, dodać cukier, ocet i olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 godziny, żeby puściło soki. Nakładać do wyparzonych słoików. Dolać zalewę. Zakręcić. Pasteryzować 30 minut. Po wyjęciu każdy słoik odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować