Sałatka wielkanocna

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Choć codziennie gotuję w domu, to kulinarnie bardziej realizuję się w pracy – w stołówce szkolnej. Właśnie tam testuję nowe przepisy.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● sok z cytryny
    ● 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
    ● cebula
    ● 2 kwaśne jabłka
    ● 4 przepiórcze jajka
    ● szklanka śmietany 18-proc.
    ● sól
    ● świeżo zmielony biały pieprz
    ● szczypta cukru
    ● korzeń chrzanu
    ● rzeżucha
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie jajka gotujemy
    na twardo. Chrzan obieramy
    i ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Mieszamy z sokiem
    wyciśniętym z cytryny
  • 2. Jajka kurze, ziemniaki oraz
    jabłka obieramy i kroimy
    w kostkę, cebulę siekamy.
    Dodajemy chrzan, zalewamy
    śmietaną, doprawiamy i mieszamy.
    Owijamy folią aluminiową.
    Odstawiamy na godzinę
    w chłodne miejsce. Przed
    podaniem przybieramy rzeżuchą
    i połówkami przepiórczych
    jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować