Sałatka warzywna z chrupiącymi kąskami

0 (0 ocen)

  • Średni

Sałatka idealna na wiosenne śniadanie. Dużo witamin i moc energii...

  • Średni

Składniki:

  • - sałata: 0.5 sztuki
    - rzodkiewki: 3 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - surowe jajko: 1 sztuka
    - filet z kurczaka: 20 dekagramów
    - płatki kukurydziane: 10 dekagramów
    - starty parmezan: 1 łyżka
    - mąka: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym: 1 łyżka
    - ocet jabłkowy: 1 łyżka
    - oliwa: 2 łyżki
    - majonez: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna z chrupiącymi kąskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w cienkie kawałeczki, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać z rozkłóconym jajku oraz mące zmieszanej z lekko pokruszonymi płatkami. Smażyć na oleju, osączyć i ostudzić. Musztardę wymieszać z oliwą, octem, majonezem i parmezanem. Sos schłodzić w lodówce. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Dodać pokrojone w ósemki pomidory, rzodkiewki w plasterki i przestudzone kąski z kurczaka. Jajka oskubać, również pokroić w plastry, dodać do sałatki. Całość polać sosem. Doprawić tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować