Lekka sałatka z chrupiącymi warzywami

4.5 (150 ocen)

  • 10 min

Lekka sałatka, która smakuje podana do obiadu, grilla czy jako lunch. Uwielbiam ten sos, bo ma intrygujący smak , który w zasadzie smakuje do wszystkiego jajek, mięs na zimno, potraw z grilla i do sałatek.

  • 10 min

Składniki:

  • sałata roszponka
    pomidorki cherry
    cebula czerwona
    ogórek zielony


    Sos francuski:
    3 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka płynnego miodu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sok Sosy Majonez Dip

Lekka sałatka z chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos musztardowy 1. Sos: Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy ze sobą w jednym kierunku tak aby nasz dip był gęsty.
  • roszponka 2. Sałatę roszponkę wykładamy na duży talerz, układamy na niej plasterki czerwonej cebuli i przekrojone na pół pomidorki. Ogórek razem ze skórką kroimy na plasterki a następnie na półplasterki i układamy na sałacie. Następnie polewamy delikatnie sosem.

Porady

Sałatkę najlepiej polać sosem na chwilę przed podaniem. sos francuski możecie zobaczyć tutaj http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dip-francuski-8

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować