Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Śledzie świetnie smakują z pieczonymi burakami. Do tego kapary, ogórki korniszony i jajo na twardo. Wystarczy jeszcze dressing z musztardy i koperek i mamy pyszną sałatkę.
Po przygotowaniu dobrze jest odstawić na godzinę sałatkę, aby składniki się "przegryzły".

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 szt upieczonych małych buraków
    opakowanie śledzi a'la anchois lub 3 sztuki zwykłych
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżeczki kaparów
    kilka korniszonów
    1 zielone jabłko
    czerwona cebula
    koperek do smaku
    pieprz do smaku

    łyżka musztardy Dijon
    sok z połówki cytryny lub łyżka octu jabłkowego
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa Ryba

Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wcześniej upieczone ( ok 50 minut w 190 stopniach C.), śledzie, jabłko, korniszony i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać.
    Z musztardy, soku z cytryny i z oliwy zrobić dresing. Dodać do wcześniej pokrojonych składników. Dodać kapary i korniszony.

Porady

Buraki można upiec przy okazji piekąc coś w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Ryby Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować