Sałatka piętrowa w słoju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek przeciskam przez praskę, po czym łącze go z pozostałymi składnikami dressingu.Na rozgrzany olej wrzucam pokrojony w kostkę chleb wraz z pociętym na plasterki czosnkiem. Smaże mieszając od czasu do czasu, aż pieczywo zarumieni się z każdej strony. Usmażone grzanki przekładam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym.Marchewkę ścieram na tarce na małych oczkach.Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.Papryki pozbawiam gniazda nasiennego i kroje w kostkę.Mango kroje w słupki.Sałatę lodową kroję lub na mniejsze kawałki.W przezroczystym, wysokim słoju układam warstwami: sałatę, marchewkę, paprykę, mango, szynkę, ser oraz grzanki, a całość dekoruje listkami bazylii. Sosem polewam całość.Smacznego.Smakuje wybornie rozkosz dla podniebienia😀
Komentarze